Islandsresan

Hejsan igen.
 
Tänkte berätta varför vi åkte till Island med familjen. 
Ja kortfattat så åkte vi ditt pga utav att pappa fyllde 50år ( min gamla farsgubbe) iallfall så när han fyllde 40 så åkte vi till kreta för att fira hans fina dag.
 
Men vi tänkte göra samma sak, speciellt för att det är roligt och att det har varit ett mycket jobbigt år för hela familjen.
Men lilla farsgubben skulle först till kroatien med jobbet för ha lite semester, så vi hade islandsresan som en hemlis för lillpappsen.
 
Det var otroligt hetiska dagar med att skaffa hästvakt,hundkvakt o husvakt men tillslut gick allt bra. 
Samma dag när vi skulle åka så var han jätte spänd. 
Han trodde verkligen inte att vi skulle till island om vi säger så.
 
Resan ditt gick as bra, och måste säga det att Island är ett mycket dramatiskt ställe. Om jag säger så här så kan man nästan tro att man filmade in alien filmer osv på island för det bor inte så mycket folk där och är ganska ödet.
Fick veta att det bor ca 200 000 personer på hela Island och Island är 3ggr större än Danmark. såå det var ganska ödet.
 
Vi både i Reykavik (rökvik) en mycket fin stad men de hade inte någon riktigt stil över staden. Men vi var ute och åt varje kväll o de var bara lyxmat för bra pris det vill säga.
 
Så här såg våran vecka ut.
 
Onsdag- Kom ditt, checkade in på lägenheten och sedan ut o fira pappa.
Torsdag-  Var på valtur och fick se vitval, delfiner mm, sedan hem vila och sedan ut o äta igen.
Fredag- Hyrde en bil och åkte runt, var på ett kraftverk,såg en geijser, och största vattenfall och var även vid kontinitalsprickan.
Lördag- Gick på stan en stund och se vad de hade att bjuda på, även åkte o kollade på deras nybyggda kyrka ( skitful) Sedan åkte vi till islands längsta vattenfall, sedan beställde vi hem pizza.
Söndag- åkte vi och kollade lite olika saker, lite fiskbyar, klippställen och även ett annat ställe vid kontiniatlsprickan.Slutade dagen med att bada i varma käller dvs The blue lagoon. as skönt vare. Sedan ut och åt o innan vi skulle hem fick vi se ett underbart norrsken.
 
Man kan jue säga att det var en underbar resa, man fick se otroligt mycket. Så men det luktade fis överallt pga svavel. Det gick lösa lam och islandshästar överallt desutom. 
 
nu kommer det bilder, pöss
detta är bara en del av bilderna, 
men orkar verkligen inte mera.
Pössi
Mall
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0